ТНВК "Школа-ліцей №13"

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 204
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Головна » 2012 » Травень » 30 » ПОТРІБНО НАВЧАТИСЯ САМЕ В ТНВК «ШКОЛА-ЛІЦЕЙ №13», ТОМУ ЩО...
16:35
ПОТРІБНО НАВЧАТИСЯ САМЕ В ТНВК «ШКОЛА-ЛІЦЕЙ №13», ТОМУ ЩО...

          Життя кожної людини можна зообразити у вигляді багаторівневої розгалуженої дороги. Ухвалене рішення про напрямок руху може кардинально змінити хід подій. Людина самостійно приймає рішення щодо важливих змін у своєму житті. Однією із них є навчання.

Тернопільський навчально-виховний комплекс «Школа-ліцей №13» створений в 2009р. шляхом злиття Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №13 та Тернопільського Педагогічного ліцею, першого в області навчального закладу нового типу. Колектив новоутвореного закладу вбачає свою місію у забезпеченні відповідності інтересів учня та інтересів суспільства.

Умови сучасності вимагають профілювання старшої школи, яке передбачає врахування освітніх потреб, нахилів та здібностей учнів і створення умов для навчання старшокласників відповідно до їхнього професійного самовизначення. У ліцейному відділенні нашого закладу навчання організовано за такими профілями:

·        інформаційно-технологічним (поглиблене вивчення інформатики);

·        біолого-хімічним (поглиблене вивчення біології, хімії );

·        географічним (поглиблене вивчення географії, економіки);

·        української філології ( поглиблене вивчення української мови та літератури, англійської мови);

·        спортивним (фізичне виховання).  

    Профільне навчання забезпечується: 

    - основним курсом з певної дисципліни (наприклад, з інформатики; біології та хімії;      географії, української мови та літератури тощо); 

- системою курсів за вибором, що враховує інтереси й можливості учнів цього профілю, систематизує, поглиблює й розширює основний курс відповідно до профілю навчання (додаткова підготовка); 

- системою гурткової роботи, спрямованої на розвиток професійних нахилів ліцеїстів, їхнього інтересу до застосування умінь та навичок

       Важливий напрям діяльності закладу - робота з обдарованими дітьми, залучення ліцеїстів до пошуково-дослідницької та наукової роботи в МАН, Всеукраїнського руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків».  Під час навчального процесу учні оволодівають міцними глибокими знаннями в тій галузі, яку обрали для профільного вивчення, поглиблюють свої знання на факультативних заняттях та курсах за вибором, які сприяють їх особистісному зростанню.

Школа-ліцей співпрацює з Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка, завдяки чому випускники закладу мають переваги при вступі у цей ВНЗ.

Курси за вибором для  ліцеїстів  читають викладачі вищої школи.

Учні школи-ліцею – постійні учасники, призери і переможці ІІ та ІІІ етапів, призери ІV етапу Всеукраїнських предметних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики, основ економіки; різноманітних конкурсів, туристичних та спортивних змагань із сноубордингу, біатлону, легкої атлетики, волейболу, баскетболу, футболу, аеробіки. Велика заслуга в цьому наших висококваліфікованих педагогів.

          Гордістю навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей №13» є футбольна команда переможець         Міжнародного футбольного турніру серед юнаків  у м. Хожув (Польща, 2012р.); переможець обласного етапу Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012 та фіналіст Національного Кубку шкільного футболу Євро-2012. Нашими випускниками є відомі спортсмени - члени збірної команди України з різних видів спорту, наприклад, п’ятиразова чемпіонка Європи з біатлону Олена Підгрушна.   

У школі-ліцеї створена дієва система гурткової роботи, завдяки якій учні виявляють і розвивають свої таланти у таких напрямках: спорт, туризм, мистецтво, інтелект.

Розвитку інтелектуальних здібностей учнів сприяє громадське об’єднання «Інтелектуал», учасники якого – багаторазові переможці міських ігор «Що? Де? Коли?».

Традиційними є колективні творчі справи вчителів, учнів та батьків: день учнівського самоврядування, посвята у ліцеїсти, тематичні брейн-ринги, «Олімп ліцею», шоу-програми «Лицар школи-ліцею» та «Панночка школи-ліцею», турніри з міні-футболу та інші цікаві конкурси, спортивні змагання. Наші учні – постійні учасники у Всеукраїнському фестивалі дитячої творчості «Таланти твої, Україно!».

Усім відомо, що одним із найважливіших кроків у житті кожної людини є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, – одна з найважливіших умов відчуття життєвої повноцінності.

          Випускники школи-ліцею є студентами найпрестижніших вищих навчальних закладах України, зокрема Київського технічного університету «Київський політехнічний інститут», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету культури і мистецтв, Київського національного економічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, Національної академії Служби безпеки України, Національного університету «Острозька академія», Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Київського медичного університету імені О.Богомольця, усіх Тернопільських ВНЗ та університетів Канади, Польщі, Росії  тощо. Серед наших випускників є науковці з вченими званнями, викладачі ВНЗ, а деякі з них працюють за кордоном як дипломовані спеціалісти.

           Тернопільський навчально-виховний комплекс «Школа-ліцей №13» - це саме той заклад, який забезпечує навчання, виховання учнів та їх якісну підготовку до ЗНО.  

У нових умовах сьогодення школа-ліцей має своє обличчя, береже і примножує традиції, виховуючи учнів обізнаними та порядними людьми.

Панчук І. І.,

вчитель-методист

ТНВК «Школа-ліцей №13»

 

 

Переглядів: 2064 | Додав: tnvk13 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: